„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Powrót

Kasza z warzywnym puree

Autor: justa_kitchen

Kasza z warzywnym puree

Składniki

200 g kaszy gryczanej białej

400 ml wody

marchewki z bulionu (5 małych ugotowanych)

pietruszki z bulionu (5 małych ugotowanych)

100 ml bulionu wołowego

oscypek starty na drobnej tarce

tymianek

pół łyżeczki świeżo startego imbiru

sól i pieprz

Przygotowanie

Kaszę opłukuję i gotuję w 400 ml osolonej wody.

 

Marchew i pietruszkę kroję, zalewam bulionem, doprawiam solą i pieprzem, miksuję ręcznym blenderem do uzyskania puree.

 

Puree mieszam z kaszą i startym serem, przyprawiam tymiankiem i imbirem.

 

Porcje kaszy przekładam do mniejszych naczyń i zapiekam około 20 minut w 175 stopniach Celsjusza.




Najpopularniejsze przepisy

heart_front

4,34

Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną

Przepis: Ela Na obiad

Dodaj przepis