„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Powrót

Jaglane curry

Autor: Dom-Agi

Jaglane curry

Składniki

3/4 szklanki kaszy jaglanej

1 podwójna pierś z kurczaka

2 łyżki zielonej pasty curry

olej do smażenia

pęczek szczypiorku z dymką

1 l bulionu warzywnego

1/2 szklanki śmietany 30%

2 łyżki wiórków kokosowych

Przygotowanie

W garnku o grubym dnie, lub w woku rozgrzać olej, wrzucić posiekaną dymkę i szczypiorek (trochę szczypiorku zostawić do posypania), chwile smażyć, dodać pastę curry i wymieszać.

 

Wrzucić pokrojone w plasterki mięso i obsmażyć z każdej strony. Dodać gorący bulion, zagotować, wrzucić kaszę i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać wiórki kokosowe i śmietankę.




Najpopularniejsze przepisy

heart_front

4,34

Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną

Przepis: Ela Na obiad

Dodaj przepis